top of page
  • Facebook
  • Youtube
  • TikTok
  • Instagram

Rekeningrijden vanaf 2030: Geen zorgen voor motorrijders, voorlopig zijn ze vrijgesteld

Vanaf 2030 zal hoogstwaarschijnlijk het rekeningrijden worden ingevoerd, waarbij automobilisten per gereden kilometer betalen in plaats van een vaste autobelasting.


Dit nieuws heeft de nodige aandacht getrokken, ook onder motorrijders die zich afvroegen of zij ook onder dit systeem zouden vallen. Gelukkig kunnen motorrijders opgelucht ademhalen, want voorlopig blijft de motorfiets buiten het rekeningrijden.


Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft bevestigd dat motorrijders momenteel geen deel uitmaken van het rekeningrijden vanwege hun relatief lage bijdrage aan de motorrijtuigbelasting en CO2-uitstoot. Het direct opnemen van motoren in het rekeningrijden zou een complexe aangelegenheid zijn.


Hoewel er door het kabinet onderzoek wordt gedaan naar de mogelijke effecten van betalen naar gebruik op motorrijden en verkeersveiligheid, is er op dit moment geen concreet plan om motorrijders bij het rekeningrijden te betrekken.


Dit betekent dat motorrijders voorlopig vrijgesteld blijven van de betaling per kilometer. Echter, het is belangrijk om te vermelden dat er in de toekomst nog wijzigingen kunnen plaatsvinden. Indien nodig of gewenst kan er besloten worden om motoren alsnog onder het betalingssysteem op basis van gebruik te brengen.


Voor nu kunnen motorrijders dus geruststellen dat het rekeningrijden voor hen voorlopig niet van toepassing is. Ze kunnen blijven genieten van de vrijheid en het plezier van het motorrijden zonder zich zorgen te hoeven maken over extra kosten per kilometer.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page