top of page
  • Facebook
  • Youtube
  • TikTok
  • Instagram

KTM Enduro 2024: Verbeteringen in frame en vering

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

KTM heeft de Enduro 2024-serie geïntroduceerd, die een aantal opmerkelijke verbeteringen bevat op het gebied van frame, vering en verlichting. Met een focus op prestaties en innovatie heeft KTM de lat hoger gelegd met deze nieuwe modellen. Het meest opvallende aspect is het volledig nieuwe frame, dat hydrogevormd, lasergesneden en robotgelast is. Dit frame biedt verbeterde eigenschappen op het gebied van stijfheid en torsieafbuiging, waardoor het meer energie kan absorberen en de stabiliteit op rechte stukken verbetert.

Daarnaast zijn de KTM Enduro 2024-modellen uitgerust met WP closed-cartridgevering, wat zorgt voor een betere respons en controle. Aan de voorzijde is er een nieuwe WP XACT-vork met een gesloten cartridge van 48 mm geïnstalleerd, terwijl aan de achterzijde het beproefde Progressive Damping System (PDS) is geoptimaliseerd en gecombineerd met een nieuwe WP Xplor PDS-monoshock. Deze veringssystemen zijn volledig instelbaar en bieden een verbeterde rijervaring in verschillende omstandigheden.


Op het gebied van verlichting is er een krachtige LED-koplamp toegevoegd, waardoor de zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden in het donker verbeteren. Bovendien is de bovenbouw van de motor herontworpen op basis van feedback van professionele rijders, waardoor de ergonomie en het comfort zijn verbeterd.


Wat betreft de technische aspecten van de nieuwe modellen, heeft KTM ook enkele significante wijzigingen aangebracht. Bij de tweetaktmotoren is de introductie van de Throttle Body Injection (TBI) technologie opmerkelijk. Deze technologie zorgt voor een soepelere vermogensafgifte en elimineert de noodzaak om de carburatie aan te passen bij veranderingen in hoogte of weersomstandigheden.


Het resultaat is een efficiëntere brandstofinjectie en verminderde emissies.

Voor de viertaktmotoren heeft KTM gewerkt aan het optimaliseren van het zwaartepunt door het blok en tandwiel opnieuw te positioneren. Dit leidt tot verbeterde handelbaarheid en wendbaarheid, wat vooral merkbaar is bij het rijden op steile hellingen en in bochten. Bovendien kunnen alle KTM EXC-F 2024-modellen worden uitgerust met optionele functies zoals de Map Selector, waarmee de vermogenskarakteristieken en tractiecontrole kunnen worden aangepast. Voor het eerst in de enduromotorwereld is er ook een Quickshifter beschikbaar, waarmee schakelen zonder koppeling mogelijk is, wat zorgt voor snellere en vloeiendere versnellingswisselingen.


De KTM Enduro 2024-serie bestaat uit verschillende modellen, waaronder zowel tweetakt- als viertaktmotoren. Deze nieuwe modellen worden binnenkort beschikbaar gesteld bij KTM-dealers, en de prijzen zullen te vinden zijn op de website van KTM Nederland zodra ze bekend zijn.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page